De dieren (in bewerking)

Onze beestenboel:

Dit zijn Sjakie en Annabel. Beide Kune Kune varkens. Sjakie is in de zomer van 2021 overleden en inmiddels is er een nieuw maatje voor Annabel: Pumba!

Kune Kune varkens

Al jarenlang hebben wij Kune Kune varkens. Dat is een Nieuw-Zeelands varkenras dat van oorsprong bij de Maori’s werd gehouden.  Varkens zijn sociale dieren en leven graag samen. Na de dood van Sjakie kwam Pumba op de boerderij. Annabel en Pumba moesten nog wel wennen aan elkaar. Door een hekje tussen hen beiden konden ze eerst een tijd rustig aan elkaar snuffelen. Pumba is  inmiddels flink groter en steviger en samen slapen ze gezellig in hun stronest in het nachthok.

Filmpje Pumba:https://youtu.be/SxC-IuZi-mI

Bezoeker Jay geniet van Pumba!!!

https://youtu.be/Fh11d14cVRU

De geiten

Wij hebben in onze ruime geitenweide 10 geiten lopen. Drie geiten zijn Nubische geiten en de andere geiten zijn dwerggeiten. De geiten hebben het heel luxe: Zij beschikken over twee overdekte schuilstallen en een eigen klimtoestel. Geiten hebben een hekel aan regen en nattigheid dus zij zijn van alle gemakken voorzien.

HOera 4 geitenlammetjes geboren!

Olivia ons nieuwe “varken”

Onze nieuwe “koe” ligt heerlijk in de speeltuin! Inmiddels heeft ze ook een naam: Nelly!

Schrik niet! Deze “koe” is levensgroot en kan gemolken worden! Ook zij heeft via de Facebook-oproep een naam gekregen: Bertha!