Ons dierenbestand

Onze beestenboel:

Dit zijn Sjakie en Annabel. Beide Kune Kune varkens. Sjakie is in de zomer van 2021 overleden en inmiddels is er een nieuw maatje voor Annabel: Pumba!

Kune Kune varkens

Al jarenlang hebben wij Kune Kune varkens. Dat is een Nieuw-Zeelands varkenras dat van oorsprong bij de Maori’s werd gehouden.  Varkens zijn sociale dieren en leven graag samen. Na de dood van Sjakie kwam Pumba op de boerderij. Annabel en Pumba moesten nog wel wennen aan elkaar. Door een hekje tussen hen beiden konden ze eerst een tijd rustig aan elkaar snuffelen. Pumba is  inmiddels flink groter en steviger en samen slapen ze gezellig in hun stronest in het nachthok.

Filmpje Pumba: https://youtu.be/SxC-IuZi-mI

Bezoeker Jay geniet van Pumba!!! https://youtu.be/Fh11d14cVRU

Naast varkens hebben wij geiten, schapen, koeien, ezels, pauwen, kippen, cavia’s, konijnen en katten op de kinderboerderij.

Geiten


Wij hebben in onze ruime geitenweide 10 geiten lopen. Drie van de  geiten zijn Nubische geiten. Nubische geiten zijn grote geiten met lange flaporen en een rustig karakter. De andere geiten zijn dwerggeitjes. Onze geiten beschikken over twee overdekte schuilstallen en een eigen klimtoestel. Dit is tevens hun rustplaats. Geiten hebben een hekel aan regen en nattigheid dus zij zijn van alle gemakken voorzien. De Geitenweide is geopend voor bezoekers via een dubbele deur zodat de geiten niet per ongeluk kunnen ontsnappen. Bij grote drukte, hitte of hoogdrachtige geiten sluiten wij de Geitenweide om de dieren rust te geven.

Schapen

Onze Bonte Schapen hebben in het voorjaar van 2022 drie lammetjes gekregen! Elk jaar worden de schapen voor de zomer geschoren. De schapenvacht beschermt tegen de kou, maar ook tegen de hitte. De wol heeft een isolerende werking. Als het regent houdt het vet in de vacht de regendruppels tegen. Een schaap is dus ook beschermd tegen regen. Jaarlijks scheren is wel belangrijk om te voorkomen dat vliegen eitjes gaan leggen in de vacht. De maden die dan ontstaan kunnen ernstige schade en zelfs de dood veroorzaken.

Kippen en ander gevogelte

Wij hebben verschillende soorten kippen bij Brinkie. Zo hebben wij:
Zijdehoenders, Barnevelders, Serama’s, Cochins en Welsumers.
Daarnaast hebben wij pauwen: Een haan en een hen.

Olivia ons nieuwe "varken"
Onze nieuwe "koe" ligt heerlijk in de speeltuin! Inmiddels heeft ze ook een naam: Nelly!
Schrik niet! Deze "koe" is levensgroot en kan gemolken worden! Ook zij heeft via de Facebook-oproep een naam gekregen: Bertha!
De mini-versie van Dora