Wat is 't Brinkie?

't Brinkie is een kinderboerderij in het hart van Amsterdam Zuidoost. Het is een recreatie- en ontmoetingsplek voor jong en oud. 't Brinkie is heeft van alles te bieden! Op onze boerderij zijn koeien, varkens, ezels, pauwen, kippen, konijnen, cavia's, geiten en schapen. Zo maken kinderen kennis met dier en natuur. Daarnaast hebben wij een leuke speeltuin met diverse speelobjecten, een grote zandbak en diverse zitjes waaronder meerdere grote picknicktafels. Ook is er een mogelijkheid tot het kopen van diverse versnaperingen (op dit moment is er geen verkoop).

We hebben momenteel beperkte openingstijden (zie startpagina). Op dinsdag zijn wij gesloten. Ook zijn wij gesloten op Koningsdag, beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag.

De toegang is gratis.

Waar staat 't Brinkie voor?

't Brinkie wil de stadse mens bewust maken van natuur en milieu in de directe omgeving door het contact met onze boerderijdieren. Kinderen kunnen op het weiland of in de stal de dieren aaien. Ze mogen ook meehelpen met voeren op vrijdagmiddag. Er is een educatieve ruimte in de boerderij. Kinderen steken er spelenderwijs iets op over dieren en natuur. Maar ook menig volwassene leert er iets nieuws. Voor scholen en kindercentra is er een apart educatief programma.

De kinderboerderij heeft vier medewerkers in dienst: drie dierverzorgers en een medewerkster educatie. Dat is mogelijk dankzij de opbrengsten uit markten, de kringloop, een jaarlijkse subsidie van het stadsdeel en andere inkomsten. Daarnaast zijn er twee vaste enthousiaste vrijwilligers voor assistentie bij de dagelijkse dierverzorging. Ook is er een grote groep vrijwilligers regelmatig bezig met onderhoud, sorteren van boeken, kleding en met de rommelmarktspullen.

Wat kunt u voor ’t Brinkie betekenen?

De boerderij organiseert gedurende het jaar diverse activiteiten. Zoals paaseieren zoeken, kerststukjes maken, Voorjaarsmarkt, Najaarsmarkt, Kerstmarkt, Boekenmarkt, Dierendag en nog veel meer. Al deze activiteiten kunnen uitsluitend tot stand komen door uw hulp, niet alleen als bezoeker maar zeker ook als lid of vrijwilliger. Het in stand houden van de boerderij kost veel geld.

Word lid!

Als u lid bent van onze vereniging ontvangt u ieder jaar ons jaarverslag en onze bekende Brinkie kalender. Voor minimaal 5 euro per jaar bent u lid. Daarmee helpt u ons de kinderboerderij nog aantrekkelijker te maken. Meldt u aan en steun ons werk! Dit kan via kiboebrinkie1@gmail.com of kom langs! Ook is het mogelijk om een extra bijdrage te leveren in de vorm van adoptie van één van onze dieren.

Bewoners ( leden en niet-leden ) leveren hun bijdrage via contributies, giften op gironummer NL25INGB0000089489 of in de melkbus. Velen brengen dagelijks boeken, platen, CD's, munten, apparatuur, goede kleding enzovoorts voor onze kringloopwinkel. Kortom, allerlei spullen voor de markten die we regelmatig op 't Brinkie organiseren.

Heeft u regelmatig nog wat vrije tijd? De boerderij kan altijd vrijwilligers gebruiken om te voeren of te klussen. Als u hiervoor belangstelling heeft kunt u langskomen en vragen naar de mogelijkheden.

Tot ziens op de boerderij!