Vrijdagmiddag Inloopmiddag

Gratis speurtocht

Groepslessen scholen en kindercentra

Kinderboerderijdiploma via Brede school

 

Vrijdagmiddag Inloopmiddag:

Elke vrijdagmiddag is er vanaf 14.00 een inloopmiddag waar kinderen onder begeleiding konijnen, cavia's en kippetjes mogen aaien. Ook wordt er regelmatig geknutseld. Om 15.30 mogen alle kinderen meehelpen met het voeren van de geiten,schapen, varkens en andere dieren op de boerderij.

 

Gratis speurtocht:

Voor bezoekers en groepen zijn twee leuke gratis speurtochten beschikbaar. Deze zijn ontwikkeld door de afdeling Natuureducatie Amsterdam. De speurtochten zijn eenvoudig uit te voeren onder begeleiding van een volwassene. De ouder/begeleider krijgt een opdrachtenklapper mee en leest eerst wat huisregels en het startverhaal voor. daarna start het zoeken naar de gekleurde laarsjes die verspreid zijn opgehangen over de boerderij. Bij elk laarsje hoort een korte leuke opdracht die wordt voorgelezen. De kinderen krijgen zelf geen opdrachtenblad, maar doen de opdrachten ter plekke samen of alleen. Na afloop levert u de klapper weer in. 

De speurtochten kunt u lenen en weer inleveren via de informatiebalie. Groepen graag van tevoren reserveren.

 

 

Groepslessen:

Kinderboerderij ’t Brinkie beschikt over een mooie educatieve ruimte waar groepen van basisscholen, voorscholen en peuterspeelzalen een les kunnen volgen. Elk jaar komen er circa 140 groepen op de boerderij voor een les en een gelijk aantal groepen voor een bezoek. 

Jaarlijks krijgen de scholen een educatief programma en kunnen groepen zich aanmelden. Ook is het mogelijk om een programma op maat aan te vragen dat bijvoorbeeld past bij een project op school.

 

Er zijn lessen voor de onder-, en middenbouw van de basisscholen. Bovenbouwlessen zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld als aanvulling op een project op school.

Voor de voorscholen zijn er speciale aai- en boerderijlesjes voor de jongste kinderen. 

BSO-groepen kunnen zich ook aanmelden voor een educatieve activiteit.

Voor de lessen wordt een bedrag in rekening gebracht.

 

Kinderboerderijdiploma Brede School

Via het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost-PPOZO kan een wekelijks "Kinderboerderijdiploma"-programma gevolgd worden door leerlingen van deelnemende scholen aan Brede School Zuidoost.

Info via Evelien Kuiper educatie.brinkie@gmail.com 020-6965346 ((maandag), donderdag en vrijdag aanwezig)

 

 

 

Activiteiten Maart 2019

ZoMaDiWoDoVrZa
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Alle activiteiten >>

Meehelpen

Extra hulp bij Kinderboerderij 't Brinkie is altijd welkom. Van dieren verzorgen tot PR-activiteiten. Ook is een (kleine) donatie altijd van harte welkom!

Help mee! >>

Diversen