Educatie

Kinderboerderij ’t Brinkie beschikt over een mooie educatieve ruimte, waar groepen van de voor- en basisscholen uit Amsterdam Zuid-Oost gebruik van maken.

Elk jaar komen er circa 140 groepen op de boerderij voor een educatieve les en een gelijk aantal groepen alleen voor een bezoek.

Dat betekent dat er de afgelopen 15 jaar ruim 40.000 leerlingen door een les kennis hebben gemaakt met natuur en dier en een even groot aantal leerlingen spelenderwijs door gewoon op de boerderij te zijn.

Tweemaal per jaar krijgen de scholen een voor- en najaarsprogramma toegestuurd en kunnen de leerkrachten zich aanmelden.

Er is zowel keuze voor de onder, midden- en bovenbouw en voor de voorscholen zijn er speciale aai- en boerderijlesjes om zo ook de jongste kinderen (2-3 jaar) in aanraking te laten komen met het leven op de boerderij.

Leerkrachten van de onderbouw kunnen zich inschrijven voor de knutsel-knuffelles en zintuigles “Meneer de Pauw, hoe staan je ogen nou?”, voor de midden- en bovenbouw zijn er de lessen “het Konijn”, “de Koe”, maar ook tekenlessen .

En in de lente zijn er de voorjaarslessen “Ik vind je lief”en de slootjesles “Kriebelbeestjes en slootbewoners”.

Bij wat slechter weer kan ook in de educatieve ruimte (mits er geen lessen zijn) worden gespeeld met de poppenkast of kleuren/lezen aan het peutertafeltje. Ook zijn er (wisselende) themahoeken te bekijken. Oudere kinderen kunnen bij de educatief medewerkster terecht voor informatie over dieren. Bijvoorbeeld voor een werkstuk.

 

Maar ook na schooltijd is er van alles te doen: Zo kunnen kinderen op vrijdagmiddagen komen knutselen in het Kinderatelier en de dieren komen aaien. Voor speurders komt er z.s.m.  een speurtocht beschikbaar en over een tijdje kun je na een korte cursus  je “Kinderboerderij-diploma “ halen.  Op de website zal worden bekendgemaakt wanneer hiermee wordt gestart.  


Tot ziens bij kinderboerderij ’t Brinkie!

Kinderatelier: Elke vrijdagmiddag van 14.00-16.00 (NIET op 14 & 21 juli en op 11&18 aug)

 

Educatie: educatie.brinkie@gmail.com of op do/vrij 020-6965346. 

 

 

 

 

 

 

Extra
Activiteiten Januari 2018

ZoMaDiWoDoVrZa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Alle activiteiten >>

Meehelpen

Extra hulp bij Kinderboerderij 't Brinkie is altijd welkom. Van dieren verzorgen tot PR-activiteiten. Ook is een (kleine) donatie altijd van harte welkom!

Help mee! >>

Diversen