Educatie

 

Kinderboerderij ’t Brinkie beschikt over een mooie educatieve ruimte waar groepen van de voor- en basisscholen uit Amsterdam Zuidoost gebruik van maken. Elk jaar komen er circa 140 groepen op de boerderij voor een educatieve les en een gelijk aantal groepen voor een bezoek. Dat betekent dat er de afgelopen 15 jaar ruim 40.000 leerlingen door een les kennis hebben gemaakt met natuur en dier en een even groot aantal leerlingen spelenderwijs door gewoon op de boerderij te zijn.

 

Jaarlijks krijgen de scholen een educatief programma en kunnen groepen zich aanmelden. Ook is het mogelijk om een programma op maat aan te vragen dat bijvoorbeeld past bij een project op school.

 

Er zijn lessen voor de onder-, midden- en bovenbouw van de basisscholen. Voor de voorscholen zijn er speciale aai- en boerderijlesjes voor de jongste kinderen.  BSO-groepen kunnen zich ook aanmelden voor een educatieve activiteit.

 

Beschikbare lessen/activiteiten:

 

Vogels in de winter:

Vogels spotten en een vogelvoerhanger maken

 

De koe:

Les over en met koeien (vanaf 8 jaar)

 

Voorjaarsles onderbouw:

Kuikentjes, lammetjes, aaien, voeren en knutselen

 

Voorjaarsles middenbouw:

Voorjaarsles aangevuld met biologielesje over de kip en het ei (o.a. eieren onderzoeken)

 

Speurtocht:

Binnenkort beschikbaar via NME-Amsterdam. Gratis en zelfstandig te doen.

 

Programma kinderboerderijdiploma:

(10 weken: middenbouw/naschoolse activiteit)

 

De educatieve ruimte is er ook voor bezoekers als er geen les wordt gegeven. Bij wat slechter weer kan in de educatieve ruimte worden gespeeld met de poppenkast of kleuren/lezen aan het peutertafeltje. Ook is er van alles te zien en te leren. Zo kun je de schedel van een koe bekijken, ontdek-laatjes open trekken en leren van de wisselende informatie over dier en boerderij op de borden. Ook hebben we heel veel boeken over dieren. Zoek je bijvoorbeeld informatie voor een werkstuk over dieren dan kun je bij de educatief medewerkster terecht.

 Elke vrijdagmiddag is er een gratis inloop knutsel- en knuffelmiddag. Onder begeleiding mag je knutselen en dieren aaien. Aan het einde van de middag is het voedertijd en mag je meehelpen met het voeren van de dieren op de boerderij.

 

Voor speurders komt er z.s.m. een speurtocht beschikbaar (volg de website of facebookpagina).

  
Voor de educatieve activiteiten kunt u contact opnemen met Evelien Kuiper: 

educatie.brinkie@gmail.com 

of op do/vrij 020-6965346 

 

Tot ziens bij kinderboerderij ’t Brinkie!


 

 

 

 

Extra
Activiteiten Oktober 2018

ZoMaDiWoDoVrZa
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Alle activiteiten >>

Meehelpen

Extra hulp bij Kinderboerderij 't Brinkie is altijd welkom. Van dieren verzorgen tot PR-activiteiten. Ook is een (kleine) donatie altijd van harte welkom!

Help mee! >>

Diversen