Educatie

Kinderboerderij ’t Brinkie beschikt over een mooie educatieve ruimte waar groepen van de voor- en basisscholen uit Amsterdam Zuidoost gebruik van maken. Elk jaar komen er circa 140 groepen op de boerderij voor een les en een gelijk aantal groepen voor een bezoek. 

Jaarlijks krijgen de scholen een educatief programma en kunnen groepen zich aanmelden. Ook is het mogelijk om een programma op maat aan te vragen dat bijvoorbeeld past bij een project op school.

 Er zijn lessen voor de onder-, midden- en bovenbouw van de basisscholen. Voor de voorscholen zijn er speciale aai- en boerderijlesjes voor de jongste kinderen.  BSO-groepen kunnen zich ook aanmelden voor een educatieve activiteit.Voor de lessen wordt een bedrag in rekening gebracht (info via educatie.brinkie@gmail.com).

 

Najaarsles/winter : Wintervacht 

Wat is een vacht, een verendek en schubben? We leren en voelen het verschil. Daarna gaan we de grote buitendieren bekijken, de vacht voelen/aaien en hooi geven.

 

Winterles :De koe (t/m februari) 

Les over en met koeien (vanaf 8 jaar)

Voorjaarsles OB/MB:

Voorjaarsles over de kip en het ei (o.a. eieren onderzoeken MB) Met kip, kuiken en konijntjes/cavia's die je mag aaien en voeren. Hoe noem je de dierenbaby's? We gaan kijken of er al lammetjes zijn.

Programma kinderboerderijdiploma: Kruiwagenrijles, uitmesten, voeren, leren over dieren, wat zit er in de sloot? en nog veel meer (8-10 lessen voor groep 3,4,5: mail voor complete programma educatie.brinkie@gmail.com) 

(via www.bredeschoolzuidoost.nl 020-6001341)PPOZO)

  Gratis educatieve activiteiten:

Vrijdagmiddag-inloop:

Vanaf 14.00 onder begeleiding aaien en voeren/soms ook knutselen

(vanaf 15.30 meehelpen met voeren grote dieren)

  

De educatieve ruimte is er ook voor bezoekers als er geen les wordt gegeven: Bij wat slechter weer kan in de educatieve ruimte worden gespeeld met de poppenkast of kleuren/lezen aan het peutertafeltje. Ook is er van alles te zien en te leren. Zo kun je de schedel van een koe bekijken, ontdek-laatjes open trekken en leren van informatie over dier en boerderij op de borden. 

Voor de educatieve activiteiten kunt u contact opnemen met Evelien Kuiper: 

educatie.brinkie@gmail.com 

of op do/vrij 020-6965346 

 

Tot ziens bij kinderboerderij ’t Brinkie!


 

 

 

 

Extra
Activiteiten November 2018

ZoMaDiWoDoVrZa
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Alle activiteiten >>

Meehelpen

Extra hulp bij Kinderboerderij 't Brinkie is altijd welkom. Van dieren verzorgen tot PR-activiteiten. Ook is een (kleine) donatie altijd van harte welkom!

Help mee! >>

Diversen