Boerderij

Wat is 't Brinkie?

't Brinkie is een kinderboerderij in het hart van Amsterdam Zuidoost. Grote en kleine mensen wandelen er rond, spelen en knuffelen met de dieren.

Op 't Brinkie zijn koeien, varkens, pony’s, ezels, pauwen, eenden, kippen, konijnen, cavia's, geiten en schapen. Zo maken kinderen kennis met dier en natuur.

't Brinkie is heeft van alles te bieden! Het is een recreatie- en ontmoetingsplek voor jong en oud. Naast de zandbak en een aantal speelobjecten zijn er zitjes en kunt u diverse versnaperingen kopen.

Waar staat 't Brinkie voor?

't Brinkie wil de stadse mens bewust maken van natuur en milieu in de directe omgeving door het contact met onze boerderijdieren. Kinderen kunnen op het weiland of in de stal de dieren aaien. Ze mogen ook meehelpen met voeren op vrijdagmiddag. We zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Behalve op dinsdag, dan zijn wij gesloten. Ook zijn wij gesloten op Koningsdag, beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag.

De toegang is gratis. Volwassenen kunnen zich opgeven als vrijwilliger. Ze kunnen hun kinderen dan natuurlijk ook meenemen. Er is een educatieve ruimte in de boerderij. Kinderen steken er spelenderwijs iets op over dieren en natuur. Maar ook menig volwassene leert er iets nieuws. Voor scholen en kindercentra is er een apart educatief programma.

Wat kan 't Brinkie voor u betekenen?

De boerderij organiseert gedurende het jaar diverse activiteiten. Zoals paaseieren zoeken, kerststukjes maken, Najaarsmarkt, Voorjaarsmarkt, Boekenmarkt, Dierendag en nog veel meer. 

Als u lid bent van onze vereniging ontvangt u ieder jaar ons jaarverslag en onze bekende Brinkie kalender.

Hoe kan de kinderboerderij bestaan? Het in stand houden van de boerderij kost veel geld.
Ook u kunt lid worden: voor minimaal 5 euro per jaar bent u lid. Daarmee helpt u ons de kinderboerderij nog aantrekkelijker te maken. Meld u aan en steun ons werk! Dit kan via Kiboebrinkie1@gmail.com of kom langs!

Bewoners (leden en niet-leden ) leveren hun bijdrage via contributies, giften op gironummer NL25INGB0000089489 of in de melkbus, boeken, platen, CD's, munten, apparatuur, goede kleding. Kortom, allerlei spullen voor de markten die we regelmatig op 't Brinkie organiseren. De kinderboerderij heeft drie medewerkers in dienst: twee dierverzorgers en een medewerkster educatie. Dat is mogelijk dankzij de opbrengsten uit markten, de kringloop, een jaarlijkse subsidie van het stadsdeel en andere inkomsten. Daarnaast zijn er twee vaste enthousiaste vrijwilligers voor assistentie bij de dagelijkse dierverzorging. Ook is er een grote groep vrijwilligers regelmatig bezig met onderhoud, sorteren van boeken, kleding en met de rommelmarktspullen. Wilt u nog meer doen? De boerderij kan altijd vrijwilligers gebruiken om te voeren of te klussen. Als u hiervoor belangstelling heeft kunt u langskomen en vragen naar de mogelijkheden.

Tot ziens op de boerderij!

Activiteiten April 2020

ZoMaDiWoDoVrZa
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Alle activiteiten >>

Meehelpen

Extra hulp bij Kinderboerderij 't Brinkie is altijd welkom. Van dieren verzorgen tot PR-activiteiten. Ook is een (kleine) donatie altijd van harte welkom!

Help mee! >>

Diversen